
Château Beauregard 2020
Château Beauregard entsteht aus jahrhundertealtem Fachwissen mit dem Ziel einen grossartigen Wein, typisch für die Pomerol-Region zu kreieren.
Reifungspotential
15 - 20 JahreServiertemperatur
16 - 18 °Alkoholgehalt
14.00% vol.Château Beauregard entsteht aus jahrhundertealtem Fachwissen mit dem Ziel einen grossartigen Wein, typisch für die Pomerol-Region zu kreieren.
Auszeichnungen
James Suckling 95-96 / 100 April 2021
Markus Del Monego 95 / 100 April 2021
Degustationsnotizen
Dunkles kräftiges Purpur, mit violettem Schimmer.
Aromen von Heidelbeere, Holunderbeere und Pflaume, untermalt von Gewürznoten und Veilchenduft, abgerundet von Vanille, süssen Gewürzen und schwarzer Schokolade.
Schöne Struktur, sehr elegant, mit viel Frische, lang anhaltend und fruchtbetont am Gaumen, Finale von ausgezeichneter Tief und Länge.
Servier-Empfehlungen
Getrüffelte Entenleberpastete, Fisch an Rotwein gekocht, Tagliatelle an Champignonssauce, getrüffelte Omeletten, Rindsfilet im Teig, Brathähnchen.
Önologe(n)

Eigenschaften
Am südöstlichen Rande der berühmten Catusseau-Ebene gelegen, umfasst Châtau Beauregard 17.5 Hektaren Weingärten. Das Schloss aus dem 17. Jahrhundert wurde anstelle einer Ritterresidenz aus dem 12. Jh errichtet und verfügt über wunderbare Wassergräben und eine schöne Natursteinterrasse. Das Terroir besteht aus grobem Schwemmkies, mit Lehm und Sand versetzt.
Handgelesene Ernte. Alkoholische Gärung und Maische während 3 bis 5 Wochen. Biologischer Säureabbau in neuen Eichenholzbarriques. Ausbau während 18 Monaten in Eichenholzbarriques.
Naturkork
Holzkiste

Auszeichnungen & Fachmeinungen
- 95-96 100
James Suckling
95-96 / 100
April 2021
Meinung lesen - 95 100
Markus Del Monego
95 / 100
April 2021
Meinung lesen - 93-95 100
Yves Beck
93-95 / 100
April 2021
Meinung lesen - 90-92+ 100
Robert Parker's Wine Advocate
90-92+ / 100
Mai 2021
Meinung lesen - 92 100
Decanter
92 / 100
Mai 2021
Meinung lesen - 90 100
Jean-Marc Quarin
90 / 100
April 2021
Meinung lesen
James Suckling
April 2021
95-96 / 100
95-96 100Kommentar
Very impressive purity of fruit with blackberry, black-olive, and earth character. Some black truffle, too. It’s full-bodied and very compact with firm, racy tannins. Goes on for a very long time. Could be better than the super 2016. From organically grown grapes. 70% merlot and 30% cabernet franc.
Markus Del Monego
April 2021
95 / 100
95 100Kommentar
Dark purple colour with violet hue and black core. Very elegant nose with fragrant fruit, blackberries, elderberries, mulberries and ripe plums. Elegant spiciness and hints of violets in the background. Vanilla and balmy spices as well as hints of dark chocolate. On the palate well structured with freshness and elegance, very persistent taste with ripe fruits and balmy spices excellent depth and length.
Yves Beck
April 2021
93-95 / 100
93-95 100Kommentar
Bouquet élégant, fin, révélant son élevage avec délicatesse au travers de nuances de Moka. Nuances de réglisse. En bouche le vin est juteux et friand. Attaque invitante, presque charmante. Les tannins sont serrés, précis et bien intégrés. Agréable et vive fraîcheur qui confère du tempérament à l’ensemble du vin. Beauregard a du caractère, de la droiture. Il pourra certainement être apprécié dans sa jeunesse, mais il a le potentiel pour traverser quelques décennies. Beauregard n’a rien perdu de son charme, par contre il a gagné en dimension et en tempérament. 2026-2045 93-95/100
Robert Parker's Wine Advocate
Mai 2021
90-92+ / 100
90-92+ 100Kommentar
Deep purple-black colored, the 2020 Beauregard gives up pronounced notes of baked black plums, blackberry pie and black cherry preserves, plus hints of tar, aniseed, tilled loam and chargrill, with a touch of fried herbs. The medium to full-bodied palate offers chewy tannins and soft acidity to support the black berry and savory layers, finishing on a stewed tea note. The tannins should become a lot more polished after barrel aging, but based on this tasting, I've been conservative with my score. Drinking window 2025 – 2040. Lisa Perrotti-Brown.
Decanter
Mai 2021
92 / 100
92 100Kommentar
Spice, coffee, black and blue fruits and touches of redcurrant leaf. Sappy and powerful, not as generous as many in Pomerol, but there is always a good level of Cabernet Franc that gives this a slightly austere structure when young - will widen and soften over the next few years, and it stands out for its kick of minerality. Tasted twice, and there is some notable oak, but excellent quality. Ageing for 16 months in barrel. Finished everything by 22 September, their final yields were 37hl/ha (they have 1/3 of the vineyard at 9,000v/ha). Certified organic for 10 years. Drinking Window 2028 - 2044. Jane Anson.
Jean-Marc Quarin
April 2021
90 / 100
90 100Kommentar
Couleur sombre, intense et belle. Nez très aromatique, au fruité mûr et légèrement vanillé. Bouche moelleuse à souhait, avec du goût, de l’énergie et une fin de bouche au goût de cerise et au toucher crémeux, sans aucun angle tannique. Longueur normale.