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Château Canon La Gaffelière 2016

Premier Grand Cru Classé B, Saint-Émilion AC
Zertifiziert biologisch erzeugter Wein!
95-96/100
James Suckling - April 2017
Rebsorte(n) :
Weinstil :

Art. Nr. : 4752

Verpackung :
75cl
Lieferfrist: ca. 5-10 Werktagen
CHF 94.70
Fl.
Degustationsnotizen
Auge : Intensives Purpur, mit violettem Schimmer
Nase : Herrlicher Duft nach Veilchen und Brombeeren mit Noten von rosa Pfeffer, Schokolade, Kokosnuss und Süssholz.
Gaumen : Elegant, tief und atemberaubend lang sind die Geschmacksrichtungen von schwarzen Johannisbeersorten und Sauerkirschen.
Servier-Empfehlungen
Gastronomie :
Fleisch- und Wildpasteten, gegrilltes, gebratenes oder geschmortes rotes Fleisch, Lammgerichte, Wildspezialitäten, ausdrucksvolle Weichkäse.
Serviertemperatur : 16 - 18°C
Reifungspotential : 6 - 15 Jahre
Weitere Informationen
Weinbereitung : Handgelesene Ernte. Maischegärung während rund 35 Tagen in grossen thermoregulierten Holzgefässen. Ausbau während rund 17 Monaten auf der Feinhefe in zu 90 % neuen Eichenbarriques.
Önologe(n) : Stéphan von Neipperg et Stephane Derenoncourt
Verschluss : Naturkork
Verpackung : Holzkiste

Vignobles von Neipperg

James Suckling April 2017
95-96/100
Lovely silky texture and dark fruit to this wine underlining richness and decadence. Medium to full body and a long finish.
Wine Spectator April 2017
95-98/100
 
Wine Enthusiast April 2017
95-97/100
 
Jancis Robinson April 2017
17/20
 
Jean-Marc Quarin April 2017
16.5/20
Couleur sombre, intense. Nez fruité, frais, aromatique, mais sans complexité de fond. Moelleux à l’attaque, suave au milieu et plutôt tendu, le vin évolue sur un goût fruité en seconde partie de bouche tout en maintenant un joli toucher. En finale, sa signature aromatique reste agréable, mais sans la complexité que son nouveau rang laisse espérer.
Decanter April 2017
93/100
Another successful wine in St-Émilion, with the signature of careful extraction. Well-brushed black fruits and a lovely push-and-pull effect between supple tannins, rich fruits and fresh acidity. Certified organic since the 2014 vintage.
Robert Parker's Wine Advocate April 2017
93-95/100
The 2016 Canon la Gaffeliere is a blend of 55% Merlot, 35% Cabernet Franc and 10% Cabernet Sauvignon (vines organically certified) picked from 26 September to 15 October and matured in 60% new oak. The yield is 42 hectoliters per hectare. This offers one of the most cerebral aromatics that I have encountered from this Saint Emilion estate: mineral-rich red and black fruit, quite edgy, almost flinty in style. I adore the focus of these aromas that are wired directly into the olfactory senses. The palate is very well balanced and governed by the Cabernet component. The black fruit is lifted by some lovely graphite notes that lend it a very Left Bank-like personality. It is fresh, taut and linear with a very persistent finish. Unlike other vintages of Canon la Gaffelière, I feel that this will require four to five years in bottle. As good as the 2015 last year, it might even surpass it.
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