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Château Canon La Gaffelière 2018

Premier Grand Cru Classé B, Saint-Émilion AC
(Wein in Subskription. Angebot verfügbar, solange Vorrat.)
Biologisch erzeugter Wein. Nur solange Vorrat !
94-96/100
Robert Parker's Wine Advocate - April 2019
Rebsorte(n) :
Weinstil :

Art. Nr. : 18BDX46

Verpackung :
75cl

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Verfügbar ab: 30/06/2021

Nettopreis!
CHF 87.00
Fl.
Degustationsnotizen
Auge : Kräftiges, pflaumenfarbenes Dunkelrot.
Nase : Aromen von Pflaume, Heidelbeeren, Lakritze und Mokka.
Gaumen : Vollmundig, konzentriert, langes, erfrischendes Finale mit einer Pfefferminzspitze.
Servier-Empfehlungen
Gastronomie :
Fleisch- und Wildpasteten, gegrilltes, gebratenes oder geschmortes rotes Fleisch, Lammgerichte, Wildspezialitäten, ausdrucksvolle Weichkäse.
Serviertemperatur : 16 - 18°C
Reifungspotential : 6 - 15 Jahre
Weitere Informationen
Weinbereitung : Handgelesene Ernte. Maischegärung während rund 35 Tagen in grossen thermoregulierten Holzfässern. Ausbau während rund 17 Monaten auf der Feinhefe in zu 50% neuen Eichenbarriques.
Önologe(n) : Stéphan von Neipperg et Stephane Derenoncourt
Verschluss : Naturkork
Verpackung : Holzkiste

Vignobles von Neipperg

Robert Parker's Wine Advocate April 2019
94-96/100
Deep garnet-purple colored, the 2018 Canon la Gaffeliere has a fantastically exuberant nose of preserved plums, blueberry compote and black cherry pie with hints of menthol, mocha, Sichuan pepper and garrigue plus wafts of lavender and tilled soil. Full-bodied, concentrated and wonderfully decadent, it has a firm yet plush texture and just enough freshness in the background, finishing long with a menthol lift.
James Suckling April 2019
94-95/100
A lovely, fruity and juicy red with mineral and dried-tea character. Full and tightly structured with a long and flavorful finish. Tight at the moment, but shows momentum and depth.
Yves Beck April 2019
95-96/100
Purpurviolett. Im ersten Moment nicht sehr kommunikativ. Mit etwas Luft beginnt das Bouquet Noten von Süßholz und Beeren zu offenbaren. Angenehme Frische. Eleganter, seidiger Auftakt. Der Wein hat Körper und ist mit präzisen Tanninen versehen, die sich langsam zeigen und das Rückgrat perfekt ausgestalten. Ein Wein, der seine Kraft sehr gut beherrscht. Fruchtiger Abgang. 2024-2043
Decanter April 2019
94/100
Owner Stephan von Neipperg always gives a little kick to his wines, a little swirl of oak finesse, a nod in the direction of glamour without going overboard. This gets the balance pretty much perfect, and although you can feel the ripeness of those red fruits, it's balanced by the minerality through the finish that asks you to stop, scrape your way up the limestone walls and rest at the top for the view. Good quality. Harvest ran from 19 September to 4 October, with a yield of 35hl/ha. 50% new oak. Drinking Window 2025 - 2040
Jancis Robinson April 2019
16.5/20
Sweet, toasty oak but the black fruit is lightly perfumed and minty. A bit flat on the mid palate, flattened by the tannins, though there is a cool refinement that somehow emerges on the finish. A bit of a conundrum for now. But the sweet blackcurrant comes back on the finish.
VINOUS April 2019
95-98/100
 
Wine Enthusiast April 2019
94-96/100
 
The Wine Cellar Insider April 2019
96-98/100
 
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