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Château Haut-Bailly 2011

Cru Classé de Graves Pessac-Léognan AC
Nur solange Vorrat !
95/100
James Suckling - Oktober 2012
Rebsorte(n) :
Weinstil :

Art. Nr. : 7012

Verpackung :
75cl
Lieferfrist: ca. 5-10 Werktagen
CHF 81.00
Fl.
Degustationsnotizen
Auge : Rubinrot.
Nase : Wunderbare Nase, sehr nuanciert, schöne Frucht und Frische, Menthol- und Blumenaromen mit einem Hauch Weihrauch.
Gaumen : Überraschende Tanninstruktur, sehr elegant, fein, dicht, in aufsteigender Form. Weinig, im Abgang eine Explosion der Komplexität.
Servier-Empfehlungen
Gastronomie :
Terrinen, Wildpasteten, Trockenfleisch, rotes Fleisch, Weich- und Halbhartkäse, Ziegenkäse, schwarze Schokolade.
Serviertemperatur : 16 - 18°C
Reifungspotential : 5 - 25 Jahre
Weitere Informationen
Weinbereitung : Die Weinbereitung wird bevorzugt im Zementtank durchgeführt. Die Assemblagen und die Abfüllungen werden aus den Stahltanks vorgenommen. Die alkoholische Gärung dauert zwischen 8 und 10 Tagen, der Most wird jedoch rund 3 Wochen mit den Häuten belassen, um.
Önologe(n) : Emile Peynaud, Pascal Ribereau, Denis Dubourdieu, Jean Delmas
Verschluss : Naturkork
Verpackung : Holzkiste

Château Haut-Bailly

James Suckling Oktober 2012
95/100
Wow. Wonderfully aromatic nose of currants, blackberries and lilacs. Full body but refined and beautiful. The quality of the tannins is exception. So fine. Lovely austerity and tension on the finish. Better in 2016.
Robert Parker's Wine Advocate April 2014
94+/100
The saturated ruby/purple-hued 2011 Haut-Bailly exhibits a glorious, subtle, noble set of aromatics consisting of red and black currants, sweet cherries, graphite, truffles and a faint hint of wood spice. The wine hits the palate with the profound elegance and purity that have become so much a characteristic under Wilmers and Sanders. Still youthful, with good acidity and freshness, this brilliant, medium-bodied 2011 needs another 4-5 years of bottle age, and should evolve effortlessly for 20-25 years.
Jean-Marc Quarin Oktober 2014
17/20
Couleur sombre, intense et belle. Nez fruité et un peu chaleureux. Bouche savoureuse et dense, à la texture minutieuse, avec du goût et des tannins fins. Longue finale puissante, savoureuse et complexe.
Wine Spectator März 2014
92/100
Shows a grippy feel, with lots of briar, pastis and plum sauce notes rolled together and driving through the sappy finish. Well-embedded acidity pushes everything along, while a pure echo of fruit hangs through the finish. Should blossom with cellaring. Best from 2016 through 2028.
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