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Château Malescot St-Exupéry 2011

3e Cru Classé, Margaux AOC
90/100
Robert Parker's Wine Advocate - April 2014
Rebsorte(n) :
Weinstil :

Art. Nr. : 6982

Verpackung :
75cl
Lieferfrist: ca. 5-10 Werktagen
CHF 59.00
Fl.
Degustationsnotizen
Auge : Schönes, tiefgründiges Rubinrot mit purpurfarbenem Schimmer.
Nase : Präziser Ausdruck mit unwiderstehlichen Heidelbeer- und Schokoladearomen. Florale Noten, Zedernholzgeschmack, Himbeernuancen, Gewürznoten und Vanillearomen.
Gaumen : Rein und weich mit aromatischer Vollmundigkeit, entfaltet aussergewöhnliche luftige Charakteristiken. Ein Margaux in schönster Feinheit.
Servier-Empfehlungen
Gastronomie :
Würzige Hors-d’œuvres, gegrillter Fisch oder Meeresfrüchte, Coq au Vin, mit Pflaumen gestopfte Gans, Entenbrust, Châteaubriand, Weichkäse.
Serviertemperatur : 17 - 18°C
Reifungspotential : 25 - 30 Jahre
Weitere Informationen
Weinbereitung : Maische von 4 bis 6 Wochen in Stahl- und Betontanks, biologischer Säureabbau in Holzbehältern, Ausbau während rund 16 Monaten in Eichenholzbarriques (zu 80 % neu).
Önologe(n) :
Alkoholgehalt : 13.50% Vol.
Verschluss : Naturkork
Verpackung : Holzkiste

Château Malescot Saint-Exupéry

Robert Parker's Wine Advocate April 2014
90/100
This small estate (only 130,000 bottles were produced in 2011) has been on a qualitative tear for a number of years. A fragrant perfume of spring flowers, black raspberries, blueberries and cassis is followed by a wine with medium-bodied, juicy flavors, sweet tannin and a broad, generous mouthfeel. A terrific 2011, it should be at its peak in 2-4 years, and last for 15 or more. Bravo!
Wine Spectator März 2014
92/100
A bit woodsy in feel now, with a youthfully raw edge, as singed sandalwood and alder notes liberally frame the core of dark cherry, plum and black currant fruit. This has length and drive, with a smoldering feel echoing. Should be among the top examples of the AOC in 2011 after it settles in fully. Best from 2016 through 2028.
James Suckling Februar 2014
92/100
A wine that has a dense core of fruit, with blackberry and licorice character. Full body with velvety tannins and fresh finish. Balance and character are two words that come to mind for this wine. Better in 2018.
The Wine Cellar Insider Februar 2014
92/100
 
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