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Château Mouton Rothschild 2005

Premier Cru Classé, Pauillac AC
Nur solange Vorrat !
98/100
Robert Parker's Wine Advocate - September 2016
Rebsorte(n) :
Weinstil :

Art. Nr. : 0547

Verpackung :
75cl
Lieferfrist: ca. 5-10 Werktagen
CHF 750.00
Fl.
Degustationsnotizen
Auge : Wunderbar dichtes, kräftiges Dunkelrot, mit kirschenfarbenen Reflexen.
Nase : Unsägliche Eleganz, Holztöne, Röstaromen mit einem Touch Vanille, vermählen sich mit Heidelbeer- und Himbeeraromen, Minze und Gewürznoten runden die Aromenpalette ab und verleihen diesem Wein Frische und Komplexität.
Gaumen : Der erste Eindruck ist gleichzeitig vollmundig und seidenweich und entfaltet dichte, schön eingebundene Tannine von beeindruckender Noblesse. Cassis-, Brombeerduft und Coulis von roten Beeren verleihen diesem Wein Harmonie und Geschmacksfülle, Struktur, Volumen und ausdrucksstarke Aromatik. Langes ausgewogenes Finale von wunderschöner Persönlichkeit, vielschichtig und reif, im Stil der ganz grossen Pauillacs.
Servier-Empfehlungen
Gastronomie :
Grillierte Entenleber mit Pilzen, Wachtel mit Feigen, Lamm an Pflaumen- und Mandelsauce, Châteaubriand, Rehrücken, Koteletts vom Wildschwein, Epoisses, Schokolademakronen.
Serviertemperatur : 16 - 18°C
Reifungspotential : 10 - 30 Jahre
Weitere Informationen
Weinbereitung : Vinifikation während 18 bis 25 Tagen in Holzfässer. Ausbau während 18 bis 22 Monaten in 100% neuen Holzfässern.
Önologe(n) :
Alkoholgehalt : 12.50% Vol.
Verschluss : Naturkork
Verpackung : Holzkiste

Château Mouton-Rothschild

Robert Parker's Wine Advocate September 2016
98/100
The 2005 Château Mouton-Rothschild is a deeply impressive First Growth. It has been blessed with a sensational nose that comes racing out of the blocks with audacious scents of black fruit, cedar, smoke and pencil box (Philippe Dhalluin mentioned that the signature smokiness/fireside hearth was tangible in around 80% of the vats during élevage). There is a sense of bravura here, of aristocracy. The palate is medium-bodied with sumptuous black fruit, perhaps beginning to soften in texture, one or two years off its plateau. There are layers and layers of black fruit intermingling with graphite and black pepper, and it wisely reins everything in on the finish that is more classic in style and in keeping with the vintage. If you are fortunate enough to have this wine in your cellar, even though those tannins are starting to be abraded by time, afford it another five or six years. Tasted August 2016.
James Suckling November 2015
98/100
This accelerates on the palate with incredibly ripe tannins and finesse. Full body, roasted fruit, leather and grilled meat. Dried flowers, too. It shows superb tannin backbone and polish. Tight and youthful. Just starting to open. Currant and berry undertones with lead pencil are impressive. Better in 2018 but so delicious now.
La Revue du Vin de France November 2007
20/20
 
Jean-Marc Quarin Juni 2015
19/20
Voici le grand vainqueur de cette dégustation des 2005. Goûté de nombreuses fois avec quelques variations incompréhensibles en 2010, ce fut un plaisir de le retrouver à ce niveau. Couleur sombre, intense. Nez intense, complexe, profond, riche, subtil et fumé. Jolie entrée en bouche moelleuse. Le vin se développe très aromatique et puissant, avec pourtant une texture minutieuse et presque aérienne. Très fondant, il évolue suave et noble, avec beaucoup de goût vers une grande finale complexe dans laquelle reviennent toutes les nuances perçues au nez. Superbe.
WeinWisser Dezember 2017
19/20
 
Wine Spectator März 2008
95/100
Dark purple black in color. Complex aromas of mineral, licorice, lead pencil and blackberry follow through to a full body, with ultrafine tannins and a caressing, pretty finish. Has a lovely texture. Shows elegance and refinement. Best after 2012. –JS
The Wine Cellar Insider Januar 2017
98/100
 
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