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Le Carillon d'Angélus 2015

Grand Cru, Saint-Émilion AC
92-93/100
James Suckling - März 2016
Rebsorte(n) :
Weinstil :

Art. Nr. : 0243

Verpackung :
75cl
Lieferfrist: ca. 5-10 Werktagen
CHF 98.00
Fl.
Degustationsnotizen
Auge : Wunderschönes tiefes Dunkelrot, mit violettem Schimmer.
Nase : Würzige Aromen, insbesondere Gewürznelken und Zimt, eingerahmt von einem intensiven Brombeergeschmack.
Gaumen : Samtweiche vollmundige Struktur, mit einem Finale voller Frische.
Servier-Empfehlungen
Gastronomie :
"Brandade de morue" (provenzalisches Stockfischgericht), Poulet an grüner Pfeffersauce, Truthahn mit Marronifüllung, Wachteln mit Oliven, Grilladen, Wilschweinbraten, Brie, Cantal.
Serviertemperatur : 17 - 18°C
Reifungspotential : 8 - 20 Jahre
Weitere Informationen
Weinbereitung : Sanfte, lang andauernde Maischegärung in thermoregulierten Stahl- und Zementtanks. Biologischer Säureabbau und Ausbau in Eichenholzbarriques.
Önologe(n) : Hubert de Boüard de Laforest
Verschluss : Naturkork
Verpackung : Holzkiste
James Suckling März 2016
92-93/100
A racy second wine with blackberry, blueberry and chocolate aromas and flavors. Full body, firm tannins and a fresh finish. 50% merlot, 40% cabernet franc and 10% cabernet sauvignon.
Wine Enthusiast April 2016
93-95/100
 
Robert Parker's Wine Advocate Mai 2016
90-92/100
The 2015 Le Carillon d'Angelus is a blend of 50% Merlot, 40% Cabernet Franc and 10% Cabernet Sauvignon. It has a perfumed, marine-tinged bouquet, the lifted cassis fruit tinged with seaweed. The palate is medium-bodied with silky tannin, very well-judged acidity and very harmonious. It is not a Carillon of enormous depth and therefore, it will drink 2-3 years after bottling, but it does have class and would probably show up many other Saint Emilion grand crus.
Jean-Marc Quarin April 2016
16/20
Couleur sombre, bonne intensité, belle. Nez fruité, un peu discret. Bouche juteuse, suave, savoureuse et fondante avec de l'éclat en seconde partie. Bonne longueur légèrement épicée.
Robert Parker's Wine Advocate Februar 2018
90/100
Composed of 50% Merlot, 40% Cabernet Franc and 10% Cabernet Sauvignon, the 2015 Le Carillon d'Angelus sports a medium to deep garnet-purple color and a very spicy nose of cloves, cinnamon and fenugreek over core of warm red fruits and freshly crushed blackberries plus wafts of rose hips and fragrant earth. Medium to full-bodied, very fresh and delicate in the mouth, it offers soft tannins with a savory, slightly chewy finish. - Lisa Perrotti-Brown
James Suckling Februar 2018
92/100
Brambly and spicy mixed berry fruits as well as vanillin and lighter chocolate aromas lead into a palate with soft, supple fleshy appeal and an impressively fresh finish. Try from 2020.
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