
Quintessa 2019
Reifungspotential
5 - 15 JahreServiertemperatur
16 - 18 °Alkoholgehalt
14.50% vol.Auszeichnungen
Wine Enthusiast 100 / 100 Juli 2022
Robert Parker's Wine Advocate 95 / 100 September 2022
Degustationsnotizen
Schönes Dunkelrot mit fast schwarzen Reflexen.
Intensive, komplexe Aromen von Blumen, Unterholz und Moos, eingerahmt von einem für das Terroir typischen Feuersteingeschmack.
Ein vielschichtiger, tiefgründiger Wein, präzise und feinziseliert, mit feinkörnigen Tanninen und lebendiger Säure, von ausgesprochener Länge.
Servier-Empfehlungen
Aperitif, Vorspeisen, Rotes Fleisch, Wild, Aufschnitt, Grilladen, Nachtisch
Charcuterie, Fleischterrine und Pâté, Lasagne und Spaghetti Bolognese, Gemüsegratin, Risotto, Rindsschmorbraten, Grilladen, Filet Wellington, Wildspezialitäten, Desserts mit Zartbitterschokolade.
Önologe(n)

Eigenschaften
Das Weingut befindet sich in der Ursprungsregion Rutherford und besteht aus einem Mix aus Hanglagen und Weingärten in flacheren Talregionen.
Alkoholische Gärung und Mazeration während durchschnittlich 26 Tagen. 22-monatiger Ausbau in jährlich zu 60% erneuerten französischen Eichenholzfässern.
Naturkork
Holzkiste

Auszeichnungen & Fachmeinungen
- 100 100
Wine Enthusiast
100 / 100
Juli 2022
Meinung lesen - 95 100
Robert Parker's Wine Advocate
95 / 100
September 2022
Meinung lesen - 93 100
Wine Spectator
93 / 100
Oktober 2022
Meinung lesen
Wine Enthusiast
Juli 2022
100 / 100
100 100Kommentar
«This is a winemaker's master class in blending and understanding of a long-standing site. Dried herb, cedar and pencil shavings accent lifted red fruit and brilliant acidity on the palate, with a supple yet still youthfully grippy texture that is framed by structured, graceful tannins. Enjoy from 2029–2039.» - Virginie Boone
Robert Parker's Wine Advocate
September 2022
95 / 100
95 100Kommentar
The 2019 Proprietary Red Wine is more open and effusive than the 2018 version, with gentle floral nuances set against a backdrop of black cherries and cassis, joined by subtle notes of tobacco, cedar and vanilla. In the mouth, it's medium to full-bodied, streamlined, silky and lush, nicely balanced and elegant, with a long, softly dusty finish tinged with licorice and caramel. Tasted twice, with consistent notes. Best within 2023 – 2040.
Wine Spectator
Oktober 2022
93 / 100
93 100Kommentar
Sports a very forward set of cassis and creamed plum notes before giving way to a firmer, more authoritative iron, warm earth and singed alder profile. Grippy and dense through the finish, but there's cut and drive, with a savory edge adding good energy. This just needs some time for the mineral side to settle in with the fruit. Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot and Carmenère. Best from 2024 through 2034.