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Château Carbonnieux Blanc 2015

Cru Classé de Graves Pessac-Léognan AC
Stock limité !
90-92/100
Robert Parker's Wine Advocate - Mai 2016
Cépage(s) :
Style de vin :

N° art. : 0160

Conditionnement :
75cl
Livraison: 5-10 jours ouvrables
CHF 37.00
bt.
Note de dégustation
Robe : Jaune clair aux reflets tilleul.
Nez : Fruité et éclatant aux arômes de poires.
Palais : Fondant, savoureux, le corps a du gras mais aussi de la minéralité. Finale longue et fruitée.
Conseils de service
Accords mets-vin :
Maki, sushi, sashimi, tartare de poissons marinés, coquillages, huîtres, moules, bar au fenouil, poisson grillé.
Température de service : 7 - 10°C
Garde : 5 - 10 ans
Autres informations
Vinification : Vendanges manuelles, pressurage lent, fermentation en barriques, élevage de 10 mois en barriques de chêne dont 30% de bois neuf.
Œnologue(s) : Romain Racher
Fermeture : Bouchon en liège
Emballage : Caisse

Château Carbonnieux

Robert Parker's Wine Advocate Mai 2016
90-92/100
The 2015 Carbonnieux Blanc is a blend of 75% Sauvignon Blanc and 25% Semillon. It has a tightly wound grapefruit, white peach and citrus scented bouquet that slowly unfurls in the glass. Given a couple of minutes, it attains impressive harmony and focus. The palate is well defined on the entry, very crisp and pure, seguing into a saline finish that lingers nicely in the mouth. This is a very well-crafted Carbonnieux Blanc with class and poise.
James Suckling Mars 2016
92-93/100
A fruity and attractive white with pear and green mango aromas and flavors. Full body. Flavorful.
Wine Enthusiast Avril 2016
93-95/100
 
Wine Spectator Avril 2016
89-92/100
A broad, juicy style, with anise, yellow apple and white peach notes that are open and inviting, backed by light brioche and candied citrus hints. Has some zip, but more flattering in style overall.
Decanter Avril 2016
92/100
 
Robert Parker's Wine Advocate Février 2018
92/100
The Carbonnieux 2015 Blanc opens with scents of white grapefruit, lemon peel and fresh pears with touches of dill seed, white pepper, musk perfume and crushed rocks. Light to medium-bodied, the palate has a wonderfully racy backbone of refreshing acidity cutting through the intense citrus and mineral flavors, finishing on an herbal note.
James Suckling Février 2018
92/100
Aromas of stones, limestone and sliced pears follow through to a full body and tight and fruity flavors. Focused with an oyster-shell and cooked-apple aftertaste. Drink now.
Jean-Marc Quarin Avril 2016
16/20
Couleur claire. Nez fruité et éclatant. Belle bouche élancée, mais aussi fondante, évoluant suave, savoureuse, agréable et longue. Une réussite.
Wine Spectator Mars 2018
91/100
Very engaging, with vibrant chamomile and gooseberry notes that meld gently into a core of grapefruit gelée and honeysuckle flavors. There's a flash of salted butter on the finish. Drink now through 2022. Tasted twice, with consistent notes. 12,500 cases made. – JM
Yves Beck Décembre 2017
92/100
Jaune clair aux reflets verts. Bouquet filigrane, se révélant doucement. Après un peu d’aération, je relève des notes de fleurs d’acacia, de biscuits, de citrons et de grapefruits. Caractère friand en attaque. En bouche le vin a du caractère avec une structure racée. Le corps a du gras, un peu de minéralité et est parfaitement soutenu par la vivacité. Finale fruitée. Un vin qui a besoin de s’épanouir et qui a de l’avenir. 2019–2032
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