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Château Labégorce 2018

Margaux AC
(Vin en souscription. Offre valable jusqu'à épuisement du stock disponible.)

N° art. : 18BDX07

Conditionnement :
75cl

Pré-commande

Disponible dès le: 30/06/2021

Prix net !
CHF 31.30
bt.
Note de dégustation
Robe :
Nez :
Palais :
Conseils de service
Accords mets-vin :
Terrine de gibier, foie gras de canard, viandes rouges, gratin de légumes, fromages à pâte molle.
Température de service : 16 - 18°C
Autres informations
Vinification : Vinification traditionnelle en cuve béton, élevage en barrique de 12 à 15 mois (40% de bois neuf).
Œnologue(s) : Marjolaine Maurice-de-Coninck
Fermeture : Bouchon en liège
Emballage : Caisse

Château Labégorce

James Suckling Avril 2019
93-94/100
This is a plump and rich Labégorce with a full body, juicy tannins and a long and flavorful finish. Lots of pure and intense fruit.
Wine Enthusiast Avril 2019
93-95/100
Barrel Sample. There are notions of some serious wood aging here, which are happily sustained by the black currant flavor and lively acidity. It will be a firm wine for many years before it opens up.
Robert Parker's Wine Advocate Avril 2019
91-93/100
Beginning with the 2009 vintage, Labégorce Zédé has been folded into Labégorce, both of which are owned by the Perrodo family (as is the recently acquired Marquis d'Alesme). The 53-hectare vineyard has thus grown to 65 hectares and remains situated on the plateau just north of the town of Margaux, across the road from Lascombes. Density now approaches 10,000 vines per hectare with an average age in 2018 of 29 years. Aging is in 40% new and 60% one-year-old barrels. The blend is 50% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot, 3% Cabernet Franc and 3% Petit Verdot and it has 14% alcohol. Deep purple-black colored, the 2018 Labégorce is a little subdued by cedar to begin, giving way to a core of plum preserves, Black Forest cake and Indian spices with wafts of garrigue and lavender. Full, concentrated and laden with black fruit preserves, it has an approachable frame of firm, rounded tannins and just enough freshness, finishing on a peppery note.
Jean-Marc Quarin Avril 2019
89/100
Ma meilleure note donnée à ce cru en primeur. Couleur sombre, intense et belle. Nez d'intensité moyenne, fruité, frais et légèrement fumé. Délicat en entrée de bouche, plus raffiné au toucher que de coutume et surtout au fruité éclatant, le vin évolue juteux et un tantinet ferme dans la persistance. Longueur normale. Assemblage : 50 % cabernet sauvignon, 44 % merlot, 3 % cabernet franc, 3 % petit verdot. 2027 – 2035
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