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Château Petit-Village 2016

Pomerol AC
94-95/100
James Suckling - Avril 2017
Cépage(s) :
Style de vin :

N° art. : 4278

Conditionnement :
75cl
Livraison: 5-10 jours ouvrables
CHF 76.00
bt.
Notes de dégustation
Robe : Pourpre et sombre.
Nez : Dense révèle des notes de mûre et de violette, représentatives de l'appellation Pomerol.
Palais : Ronde et puissante, présente une belle structure tannique. La finale est longue et se termine par une note épicée.
Conseils de service
Accords mets-vin :
Agneau aux épices douces, boudin blanc truffé, cassolette de lamproie et d'alose à la bordelaise, carpaccio de Saint-Jacques.
Température de service : 16 - 18°C
Garde : 10 - 15 ans
Autres informations
Vinification : Vinification de 25 jours en cuves thermorégulées, fermentation malolactique, élevage d'environ 15 mois en fûts de chêne dont 70% de bois neuf.
Œnologue(s) : Serge Ley, Daniel Llose
Fermeture : Bouchon en liège
Emballage : Caisse

Château Petit-Village

James Suckling Avril 2017
94-95/100
Layered and intense with a fantastic depth of fruit and finesse. Full body, very fine yet chewy tannins and a long and flavorful finish. Close to the excellent 2015.
Jean-Marc Quarin Avril 2017
16.5/20
Couleur sombre. Nez fruité et parfumé. Jolie entrée en bouche moelleuse, se développant ronde, juteuse et pleine, sur un goût de réglisse. Finale puissante, enrobée et longue.
Decanter Avril 2017
93/100
Huge density and concentration with incredible elegance and life. A really lovely wine, more fruit than flowers, showing great complexity on the finish. It just seems to be holding itself back. 77% Merlot, 14% Cabernet Franc and 9% Cabernet Sauvignon, aged in 60% new oak and 40% one year old oak for 15 months.
Robert Parker's Wine Advocate Avril 2017
90-92/100
The 2016 Petit Village is the second vintage made by Diana Berrouet-Garcia. A blend of 77% Merlot, 14% Cabernet Franc and 9% Cabernet Sauvignon that matured in 60% new oak, it has a fragrant, quite citrus-scented bouquet with hints of orange blossom and blood orange tincturing the dark cherry fruit. The palate is medium-bodied with quite a solid and structured entry. There is a little compactness to this Petit Village at the moment with that Cabernet Sauvignon imparting a slight graphite edge on the finish. This is a fine Pomerol, although I still maintain that this is not reaching its full potential given the terroir.
Bettane & Desseauve Avril 2017
96/100
 
Jancis Robinson Avril 2017
17/20
 
Wine Spectator Avril 2017
91-94/100
 
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