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Le Carillon d'Angélus 2015

Grand Cru, Saint-Émilion AC
92-93/100
James Suckling - Mars 2016
Cépage(s) :
Style de vin :

N° art. : 0243

Conditionnement :
75cl
Livraison: 5-10 jours ouvrables
CHF 98.00
bt.
Notes de dégustation
Robe : D'une belle couleur sombre aux reflets violacés.
Nez : Épice, avec des notes de mûres, de clous de girofle et de cannelle.
Palais : Souple avec une superbe finale tout en fraîcheur.
Conseils de service
Accords mets-vin :
Grillades, marcassin, poulet au poivre vert, dinde aux châtaignes, pigeons aux olives, brandade de morue, brie de Meaux, cantal.
Température de service : 17 - 18°C
Garde : 8 - 20 ans
Autres informations
Vinification : Cuvaison longue en cuves inox et ciment thermorégulées, fermentation malolactique et élevage en barriques de chêne.
Œnologue(s) : Hubert de Boüard de Laforest
Fermeture : Bouchon en liège
Emballage : Caisse
James Suckling Mars 2016
92-93/100
A racy second wine with blackberry, blueberry and chocolate aromas and flavors. Full body, firm tannins and a fresh finish. 50% merlot, 40% cabernet franc and 10% cabernet sauvignon.
Wine Enthusiast Avril 2016
93-95/100
 
Robert Parker's Wine Advocate Mai 2016
90-92/100
The 2015 Le Carillon d'Angelus is a blend of 50% Merlot, 40% Cabernet Franc and 10% Cabernet Sauvignon. It has a perfumed, marine-tinged bouquet, the lifted cassis fruit tinged with seaweed. The palate is medium-bodied with silky tannin, very well-judged acidity and very harmonious. It is not a Carillon of enormous depth and therefore, it will drink 2-3 years after bottling, but it does have class and would probably show up many other Saint Emilion grand crus.
Jean-Marc Quarin Avril 2016
16/20
Couleur sombre, bonne intensité, belle. Nez fruité, un peu discret. Bouche juteuse, suave, savoureuse et fondante avec de l'éclat en seconde partie. Bonne longueur légèrement épicée.
Robert Parker's Wine Advocate Février 2018
90/100
Composed of 50% Merlot, 40% Cabernet Franc and 10% Cabernet Sauvignon, the 2015 Le Carillon d'Angelus sports a medium to deep garnet-purple color and a very spicy nose of cloves, cinnamon and fenugreek over core of warm red fruits and freshly crushed blackberries plus wafts of rose hips and fragrant earth. Medium to full-bodied, very fresh and delicate in the mouth, it offers soft tannins with a savory, slightly chewy finish. - Lisa Perrotti-Brown
James Suckling Février 2018
92/100
Brambly and spicy mixed berry fruits as well as vanillin and lighter chocolate aromas lead into a palate with soft, supple fleshy appeal and an impressively fresh finish. Try from 2020.
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