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Le Carillon d'Angélus 2016

Grand Cru, Saint-Émilion AC
94-95/100
James Suckling - Avril 2017
Cépage(s) :
Style de vin :

N° art. : 4246

Conditionnement :
75cl
Livraison: 5-10 jours ouvrables
CHF 110.00
bt.
Notes de dégustation
Robe : Rouge très sombre.
Nez : Fruité, pur et floral.
Palais : Fondant et très fruité. Belle fraîcheur en bouche.
Conseils de service
Accords mets-vin :
Grillades, marcassin, poulet au poivre vert, dinde aux châtaignes, pigeons aux olives, brandade de morue, brie de Meaux, cantal.
Température de service : 17 - 18°C
Garde : 8 - 20 ans
Autres informations
Vinification : Cuvaison longue en cuves inox et ciment thermorégulées, fermentation malolactique et élevage en barriques de chêne
Œnologue(s) : Hubert de Boüard de Laforest
Fermeture : Bouchon en liège
Emballage : Caisse
James Suckling Avril 2017
94-95/100
This is a fantastic second wine with walnut, berry, stone and bark character. The texture is really excellent with a chewy yet ultra-polished mouthfeel. Long and intense. Better than the 2015.
Jean-Marc Quarin Avril 2017
16.75/20
Couleur sombre, intense et belle. Nez intense, fin, fruité, pur et floral. Jolie entrée en bouche, moelleuse. Le vin se développe fondant et très, très fruité plutôt allongé dans sa forme. Il évolue savoureux et un tantinet marqué par le bois en finale. Persistance juteuse. Assemblage : 75 % merlot, 25 % cabernet franc. À noter que depuis 2014, cinq hectares de vignes ont été rajoutés à ce cru. Elles sont situées sur des zones plutôt sablo-graveleuses à côté de Figeac.
Decanter Avril 2017
94/100
The level of precision in the cellar at Angélus is always impressive, but they have taken it to new levels in recent years. Parts of the harvest undergo cold soak, plots are vinified at different temperatures, and undergo different lengths of post-fermentation maceration depending on tannic or fruit potential. The cellar is kept cooler than normal to preserve aromatics. This wine is delicious, with a hugely aromatic freshness in the mouth, showing griotte cherries, gourmet spice and floral notes of violets and white flowers. This is 70% new oak, a little more than usual, but a mark of the vintage is this ability to take new oak very well. Blend of 75% Merlot and 25% Cabernet Franc.
Wine Enthusiast Avril 2017
93-95/100
 
Robert Parker's Wine Advocate Avril 2017
91-93/100
The 2016 Le Carillon d'Angelus, which represents a higher percentage of the total production this year, has a tightly wound blackberry and briary-scented bouquet with admirable delineation. The palate is medium-bodied with very fine tannin, harmonious and rounded in style with just the right amount of salinity on the finish to beckon you back for another sip. This is a lovely Deuxième Vin built to give pleasure.
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