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Les Pagodes de Cos 2018

Saint-Estèphe AC
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Stock limité !

N° art. : 0325

Conditionnement :
75cl

Pré-commande

Disponible dès le: 30/06/2021

Prix net !
CHF 50.00
bt.
Note de dégustation
Robe : Sombre et belle.
Nez : Intense et séduisant, notes fruitées, pointe de chocolat noir.
Palais : Puissant mais doté d’une belle fraîcheur, tanins fins, longue finale.
Conseils de service
Accords mets-vin :
Terrine de gibier, carré d'agneau, magret d'oie, gibier, morbier, dessert à base de chocolat noir.
Température de service : 17 - 19°C
Autres informations
Vinification : Élevage de 12 mois en barriques de chêne merrains dont 50 à 60% de bois neuf.
Œnologue(s) : Dominique Castaing
Fermeture : Bouchon en liège
Emballage : Caisse

Cos d'Estournel

 

En savoir plus: Cos d'Estournel

James Suckling Avril 2019
94-95/100
This is so beautiful with very fresh and ripe fruit at the same time. Medium-to full-bodied. Rich and layered. The accessibility and forwardness is so enticing in this second wine. Best Pagodes ever?
Robert Parker's Wine Advocate Avril 2019
93-95/100
The 2018 Les Pagodes de Cos (14.51% alcohol) is a blend of 54% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 6% Petit Verdot and 3% Cabernet Franc, aging in 20% new barriques. Deep purple-black in color, it practically explodes from the glass with rambunctious notions of baked black cherries, plum preserves and crème de cassis with hints of cigar box, fungi, tilled soil and woodsmoke plus a touch of crushed rocks. The full-bodied palate delivers mouth-coating black fruit preserves with a beautiful earthy undercurrent and a rock-solid frame of grainy tannins, finishing with fantastic length. A very serious second wine! Should age incredibly.
Decanter Avril 2019
92/100
Full of liquorice and dark chocolate, the nose is immediately seductive. This is a second wine that's full of fleshy, sexy, bright fruit and real elegance. It's a lovely wine, if clearly marked by the generosity of the vintage. The 30hl/ha yield was affected by a mix of mildew and some concentration in September. To control extractions, they macerated at a lower temperature of 27-28°C. As with the grand vin, this is aged in 20% new oak, down a little on the usual amount. 3% Petit Verdot completes the blend. Drinking Window 2024 - 2036
Jancis Robinson Avril 2019
17/20
Dark core with purple rim. Sweeter and spicier than the Goulée (Cos's Médoc wine) just tasted. Bramble and mulberry fragrance. Excellent freshness and finesse in the tannins, dry, compact but lifted by the scented fruit and unusual brightness. Powerful and chalky on the finish. Very good balance already. Long and classy.
Jean-Marc Quarin Avril 2019
92/100
Couleur sombre, intense, pourpre et belle. Nez intense, au fruité mûr, avec une touche de noisette induite par le bois. Ample à l'attaque, juteux en milieu de bouche, avec une texture pulpeuse et un corps abondant, le vin s'achève gras, avec de l'éclat dans le goût et un léger marquage du tannin en finale. Bonne longueur. Assemblage : 54 % cabernet sauvignon, 37 % merlot, 6 % petit verdot, 3 % cabernet franc. 2026 – 2038
Yves Beck Avril 2019
90-92/100
Pourpre violacé. Bouquet intense, complexe marqué par des notes fruitées et une touche confite tout en gardant de la fraîcheur. Mise en bouche friande, charmante. Au palais le vin est doté d’une belle expression aromatique. La fin de bouche est encore un peu anguleuse mais il y a de la fraîcheur et de la densité. Il faudra savoir patienter. 2023-2032
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