
Quintessa 2019
Garde
5 - 15 ansTempératures de service
16 - 18 °Degré d'alcool
14.50% vol.Récompenses
Wine Enthusiast 100 / 100 Juillet 2022
Robert Parker's Wine Advocate 95 / 100 Septembre 2022
Notes de dégustation
D’un beau rouge foncé aux reflets presque noirs.
Intense et complexe, aux arômes floraux, de sous-bois et de mousse, enveloppés par une touche de pierre à fusil typique de son terroir.
Complexe et profond, précis et ciselé, avec des tanins au grain fin et une vive acidité, d'une longueur extraordinaire.
Accords gastronomiques
Apéritif, Entrées, Viande rouge, Gibier, Charcuterie, Grillades, Desserts
Charcuterie, pâté et terrine de viande, lasagnes, spaghetti bolognaise, gratin de légumes, risotto, rôti de bœuf braisé, grillades, filet Wellington, gibier, desserts au chocolat noir.
Œnologue(s)

Caractéristiques
Vignobles en pente et parcelles en plaine dans la région de Rutherford au coeur de la Napa Valley
Fermentation alcoolique et macération durant 26 jours en moyenne. Élevage de 22 mois en barriques de chêne français (60% de bois neuf).
Bouchon en liège
Caisse

Récompenses & avis des professionnels
- 100 100
Wine Enthusiast
100 / 100
Juillet 2022
Lire l'avis - 95 100
Robert Parker's Wine Advocate
95 / 100
Septembre 2022
Lire l'avis - 93 100
Wine Spectator
93 / 100
Octobre 2022
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Wine Enthusiast
Juillet 2022
100 / 100
100 100Commentaire
«This is a winemaker's master class in blending and understanding of a long-standing site. Dried herb, cedar and pencil shavings accent lifted red fruit and brilliant acidity on the palate, with a supple yet still youthfully grippy texture that is framed by structured, graceful tannins. Enjoy from 2029–2039.» - Virginie Boone
Robert Parker's Wine Advocate
Septembre 2022
95 / 100
95 100Commentaire
The 2019 Proprietary Red Wine is more open and effusive than the 2018 version, with gentle floral nuances set against a backdrop of black cherries and cassis, joined by subtle notes of tobacco, cedar and vanilla. In the mouth, it's medium to full-bodied, streamlined, silky and lush, nicely balanced and elegant, with a long, softly dusty finish tinged with licorice and caramel. Tasted twice, with consistent notes. Best within 2023 – 2040.
Wine Spectator
Octobre 2022
93 / 100
93 100Commentaire
Sports a very forward set of cassis and creamed plum notes before giving way to a firmer, more authoritative iron, warm earth and singed alder profile. Grippy and dense through the finish, but there's cut and drive, with a savory edge adding good energy. This just needs some time for the mineral side to settle in with the fruit. Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot and Carmenère. Best from 2024 through 2034.